ΑΡΘΡΑ

5 Χρήσιμες Συμβουλές για τη Σύνταξη ενός επιτυχημένου Βιογραφικού Σημειώματος

Το βιογραφικό σημείωμα έχει σκοπό να δείξει στον αναγνώστη ότι είστε το κατάλληλο πρόσωπο για μια θέση εργασίας.

Η σύνταξη ενός καλού βιογραφικού σημειώματος μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στην έρευνα εργασίας. Δηλώνει τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό σας και καθορίζει τη πρώτη συνάντηση με το μελλοντικό σας εργοδότη.

Ακολουθούν πέντε (5) χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να κερδίσετε τις πρώτες εντυπώσεις και να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, αυτό της συνέντευξης.

  1. Το βιογραφικό πρέπει να είναι σύντομο περιλαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη θέση για την οποία απευθύνεται, καθώς οι περισσότεροι εργοδότες δαπανούν λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να αξιολογήσουν ένα βιογραφικό σημείωμα. Αναφέρετε τα πιο σημαντικά στοιχεία κρατώντας τις λεπτομέρειες για τη συνοδευτική επιστολή.
  1. Δώστε έμφαση στην εμφάνιση, διατηρώντας την συνολική εικόνα του βιογραφικού σας τακτοποιημένη, απαλλάσσοντας το κείμενο από ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, έντονα χρώματα, ασταθή περιθώρια και συχνές εναλλαγές πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων.
  1. Η διαφορετική ιεράρχηση και η βαρύτητα που θα δώσετε στις επιμέρους ενότητες, οι οποίες αφορούν την Εργασιακή εμπειρία, τις Σπουδές αλλά και την Εθελοντική εργασία, αναδεικνύουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν ιδανικό υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση κάθε φορά και εξαρτάται από τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας που απευθύνεστε κάθε φορά. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για μια θέση εκπαιδευτικού, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκπαιδευτική εμπειρία και το συγγραφικό έργο, εφόσον βέβαια υπάρχουν. Αντίθετα, ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για μια θέση στελέχους σε μία επιχείρηση, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην επαγγελματική εμπειρία, εφόσον βέβαια υπάρχει.
  1. Δώστε έμφαση στην εγκυρότητα και την αλήθεια των στοιχείων σας (e-mail επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, επαγγελματικό προφίλ LinkedIn η άλλων κοινωνικών δικτύων) αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα ο εργοδότης να μην μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας και τα στοιχεία των δημοσίων προφίλ σας να μην διασταυρώνονται.
  1. Διατηρήστε το δικό σας προσωπικό στυλ τονίζοντας στοιχεία του χαρακτήρα σας, χωρίς υπερβολές και παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε και θα μπορείτε να στηρίξετε στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.

Κλείνοντας, μη ξεχνάτε να αναθεωρείτε το βιογραφικό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να προσθέτετε κάθε νέα εμπειρία ή ικανότητα που έχετε παραλείψει.

Log in

Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική χρήσης δεδομένων.