Μηχανογραφικά Δελτία

Τι είναι

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης και γεμάτης άγχος και αγωνία περιόδου, αυτής των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα μηχανογραφικά δελτία συμπληρώνονται εφόσον έχουν βγει τα αποτελέσματα των πανελληνίων και ο κάθε υποψήφιος γνωρίζει τους βαθμούς του. Ωστόσο, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και πολλές φορές κρύβει παγίδες.

Ορισμένα τυπικά παραδείγματα λαθών είναι:

  • Να μην επιλέγω τη σχολή που επιθυμώ γιατί η ακριβής ονομασία του τμήματος είναι διαφορετική από το κοινώς λεγόμενο (π.χ. η γυμναστική ακαδημία αναγράφεται ως Τ.Ε.Φ.Α.).
  • Να βάζω λάθος τη σειρά των σχολών γιατί δεν έχω κατανοήσει ακριβώς τη λογική του μηχανογραφικού δελτίου (ή δεν έχω ενημερωθεί σωστά), και να καταλήγω να μπαίνω σε μια άλλη σχολή από αυτή που επιθυμώ.
  • Να μπερδευτώ γιατί υπάρχουν τμήματα – σχολές με πολύ λεπτές διαφορές μεταξύ τους (π.χ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών)
  • Να μην επιλέξω ένα καλό τμήμα γιατί δε γνωρίζω τι επαγγελματικά δικαιώματα έχω τελειώνοντάς το (ή τι ακριβώς είναι)

Στόχοι

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου του εκάστοτε υποψηφίου, έτσι ώστε να επιτύχουμε την ιδανική επιλογή σχολής κατά τα ενδιαφέροντά του.

Διαδικασία

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου πραγματοποιείται σε δυο επίπεδα συνολικής διάρκειας 1 ώρας:

  • Στο πρώτο στάδιο γίνεται πλήρης ενημέρωση του υποψηφίου για τις σχολές οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του (με βάση τους βαθμούς τους οποίους έχει επιτύχει).
  • Στο δεύτερο στάδιο γίνεται η ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Αξίζει να ρισκάρουμε να χάσουμε μια σχολή, η οποία πιθανώς να μας εξασφαλίσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον;

Εμπιστευθείτε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού σας στους ειδικούς!

Log in

Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική χρήσης δεδομένων.